En inredningsbok som underlättar

I böckernas värld hittar du vägledning, och med den nya boken ”Förvara smart – organisera ditt hem”, har Paulina Draganja skrivit om hur du inreder med förvaring i tanken.

När det kommer till inredning är det många som tänker soffor, gardiner och mattor – men firetails.seinredning handlar om mycket mer än så, bland annat om förvaring. Och förvaring är det många som glömmer när de inreder sitt hem, vilket lätt gör att man antingen får ett ”skräprum” eller helt enkelt återkommande inte hittar var en lagt sina saker. Nu har det kommit en bok med namnet ”förvara smart – organisera ditt hem”, där du kan få hjälp att hitta smarta förvaringslösningar.

Boken är skriven av Paulina Draganja, en föreläsare och bloggerska som har full koll på hur man bäst gör för att få ordning och reda i hemmet.

– Boken är mitt sätt att hjälpa många människor som faktiskt har problem med att organisera hemmet. Det är ett vanligt problem, oavsett om man bor trångt eller rymligt. Sveriges Radio.

Paulinas främsta tips för den som behöver organisera, är att man börjar med att rensa. Det är mycket vanligt att man samlar på sig saker som inte behövs, med allt från gamla leksaker från ens barndom till gamla papper som en tror kan komma att behövas. Självklart ska du inte slänga någonting som du vill spara, men fråga dig själv om du verkligen vill det – det sentimentala värdet kan ibland vara större än man tror och ofta glömmer man snabbt bort det som slängs bort snarare än att sakna det. Om du inte vill slänga dina saker kan du välja om du vill ha de framme eller om det i alla fall kan placeras i en låda på vinden eller i källaren. Strukturera och organisera: första steget för en välvårdad bostad.

I boken får du även smarta lösningar som du kan följa, exempelvis som hur du kan använda trappan till förvaring eller om du bor trångt, bygga förvaring under sängen. Vi har tidigare skrivit om hur du också kan använda böcker som inredning – och det är ju också ett sätt att förvara.